top of page

Movies of Summer 21

Door: Marre Pieper en Maureen Vreeburg


Als je nu naar buiten kijkt is het fantastische weer voorbij en de echte herfst begonnen. Laten we daarom vooral even terugblikken om deze zomer. Het was een hele natte zomer en ondanks dat we hierdoor niet lekker konden gaan zwemmen, was het wel het perfecte weer om een goede film te kijken. Gelukkig kwamen de bioscopen ook weer op gang en durfden productiebedrijven ook eindelijk weer nieuwe films uit te brengen in de bios en niet meer alleen op streamingdiensten. Gelukkig maar, want er gaat niks boven de ervaring van een bioscoop. Het grote beeld, het intense geluid en de bak popcorn die je al op hebt voordat de film überhaupt begint. Wij hebben zelf ook genoten van onze vakantie en de films die wij hebben gezien. Om even de kou te vergeten hebben wij deze week een artikel over de beste films die wij hebben gezien deze vakantie.

Tekening door Maureen Vreeburg


Marre:

Godzilla vs Kong

Oké, dit is geen echt kwalitatieve film, maar god wat was hij entertaining. Dit was de allereerste film die ik in tijden in de bioscoop heb gezien en het was fantastisch. Na de films Godzilla (2014), King Kong: Skull Island en Godzilla: King of Monsters (2019) kwam er eindelijk het vervolg waar iedereen al jaren op wachten: Godzilla vs. Kong (2021), geregisseerd door Adam Wingard. In deze film valt Godzilla een fabriek aan en iedereen vraagt zich af waarom. Ze halen King Kong van zijn eiland af om een artifact te vinden die zich bevindt in de wereld in de aardkern. Het artifact moet helpen met het verslaan van Godzilla. Ik heb geen idee waarom maar mensen zijn idioten en ze hadden een reden nodig om de twee monsters tegen elkaar op te zetten. Er zitten veel fouten in de film en het is een heel ander artikel om ze allemaal te noemen dus ik zal jullie mijn gerant besparen. Als je houdt van een actiefilm met niet te veel logisch plot dan is deze film echt perfect en kom op, iedereen weet toch dat Godzilla veel epischer is dan King Kong.


The Green Knight

IK hou echt heel erg van de filmstudio A24. Ze maken altijd hele unieke films die onze kijk op de wereld veranderen. Ze laten filmmakers hun eigen ding doen waardoor er geen mainstream films ontstaan maar juist hele aparte creaties. Ik ken het verhaal van the Green Knight uit the legendes van Arthur en was dus heel enthousiast dat A24 een verfilming van gingen maken en nog wel met Dev Patel in de hoofdrol. Deze film is geregisseerd door David Lowery en komt uit 2021. Nu heb ik deze film al een paar weken gezien maar ben ik er eigenlijk nog steeds niet uit of ik het een goede film vond. Het is gewoon zo’n rare aparte film die eigenlijk net iets te raar en apart is. Het verhaal gaat over Sir Gawain die tijdens het kerstfeest bij King Arthur een uitdaging aangaat van een groene ridder. Helaas gaat het mis en moet hij een jaar later moet hij onderweg naar zijn dood. Het is esthetisch gezien een hele mooie film maar ik vond dat het soms iets te veel symboliek gebruikte waardoor ik eigenlijk alleen maar ‘wtf wtf wtf’ aan het denken was.


Bron: Studio A24


Black Widow

Black Widow komt uit 2021 en is geregisseerd door Cate Shortland. Laat ik beginnen met het feit dat ik extreem blij ben met een vrouwelijke superhelden film maar vrouwen altijd hun haar constant vast hebben, geen veels te blote kleding dragen in gevechtssituaties en niet op hakken te staan vechten. Al deze kenmerken gebeuren altijd bij vechtende vrouwen maar Black Widow heeft deze stereotypering gebroken. Ook worden de vrouwen in deze film niet een keer gesexualiseerd. Echt een fucking verfrissende kijk op vrouwen in film. Ik werd gewoon zo blij terwijl ik de film aan het kijken was, maar ook verdrietig want het is een best emotionele film. Tijdens de andere MCU films vond ik Black Widow altijd een beetje meh maar nu in haar solo film vond ik haar fantastisch. Waarschijnlijk omdat ze voor het eerst wordt geschreven met diepgang en als een echt persoon. De film gaat over Natasha Romanoff, die voor eens en altijd wil afrekenen met ‘The Red Room’. De inrichting die onschuldige meisjes opleidt tot vervangbare huurmoordenaars. De film zit vol vette vechtscènes, geweldig acteerwerk en humor. Echt een aanrader voor iedereen, ook al heb je geen ervaring met enige Marvel films.


Maureen:


El perro que no calla

Ik ging eindelijk weer met mijn zus lekker naar het filmhuis, naar Springhaver in Utrecht. We waren helaas een beetje laat met tickets kopen, dus eindigden we vooraan. Ondanks de nekpijn was het een te gekke ervaring! El perro que no calla (De hond die niet stil wilde zijn) is een Argentijnse film van Ana Katz uit 2021. De film gaat over Sebastián en verschillende momenten in leven. Eigenlijk bestaat de film uit korte verhalen, die in chronologische volgorde laten zien worden. De titel slaat op het eerste deel, waarin de hond van Sebastián maar thuis zit te jammeren en blaffen als hij op zijn werk is. De buren worden er gek van. Dan besluit hij zijn hond mee naar werk te nemen, maar dit mag van de directie niet. Zo staat hij voor een dilemma, zijn hond wegdoen of zijn baan wegdoen? Ik vond dit een heel verfrissende film om te zien. De opdeling in verschillende delen vond ik heel leuk. Ook was de film geheel in zwart-wit wat het een aparte sfeer gaf. De film zou je kunnen omschrijven als een dramafilm met komische elementen erin, het werd op een gegeven moment zelfs een sci-fi. Zeker een aanrader als je opzoek bent naar iets nieuws en verrassends.


Bron: Luxbox


Fantastic Fungi

Deze documentaire film kan je sinds de zomer kijken op Netflix. De film komt al wel uit 2019, geregisseerd door Louie Schwartzberg. Mijn zus keek de film eerst en was er enorm van onder de indruk. Daarna keek ik het en was minstens zo verrast. Ik moet ook zeggen dat ik van dit onderwerp niet veel afwist. Al doe je dat wel, zoals mijn vriend, dan is de film nog steeds prachtig. Naast dat je veel leert over de wereld van fungi en de invloed van ze op de natuur, krijg je ook schitterende, magische beelden te zien van onder andere de groei van paddenstoelen en mycelium. Wist je dat mycelium(netwerk van alle draden van schimmels) bomen helpen om als het ware met elkaar te communiceren? Door middel van mycelium kunnen bomen elkaar energie en voedingsstoffen geven. Ik vond dit heel indrukwekkend. Ook vertelt de documentaire over hoe paddenstoelen de moeder van Andrew Weil hebben doen genezen van kanker. Dit en veel meer leer je van deze enorm mooie documentaire, die overigens nog steeds op Netflix te bekijken is,


Erin Brockovich

Oké, ik ben deze zomer niet veel naar de film gegaan, omdat ik akelig druk was met van alles. Dus dit is weer een Netflix vondst. Zeker geen nieuwe film. De film komt uit 2000, geregisseerd door Steven Soderbergh en met Julia Roberts in de hoofdrol. Misschien hebben veel van jullie de film al gezien, het is immers een erg beroemde film, ook gebasseerd op een waargebeurd verhaal. Toch was het voor mij verrassend genoeg een nieuwe, ook al dacht ik dat ik bijna alle goede Julia Roberts’ films wel gezien had. Het verhaal gaat over een alleenstaande moeder van 2 kinderen die hard op zoek is naar werk en uiteindelijk een assistent van een advocaat wordt. Het lukt haar met behulp van de advocaat voor wie ze werkt om een groot bedrijf aan te klagen die het water in een gebied sterk vervuild met de gevolgen daarvan. Deze film kreeg ik wederom aangeraden van mijn zus. Wij houden beiden erg van films die gaan over hard werken met een doel voor ogen. Dit was precies zo’n film. Het is een enorm motiverende film en daar ga ik enorm goed op. Ik vind het persoonlijk echt een toffe film, ook al is het af en toe wel heftig.


Nu het veel regent buiten, is dit hét moment om deze films zelf te gaan checken! Laat ons weten wat jullie van deze films vinden en als jullie zelf aanraders voor ons hebben.

21 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page